Хто вигадав молочний шоколад?

У 1879 році, після восьми років експериментів, швейцарець Даніель Петер вперше випустив ринку твердий молочний шоколад.

Даніель Петер із Веве У 1875 році Даніель Петер із Веве після багатьох невдалих експериментів зумів, додавши до числа компонентів сухе молоко, отримати перший. молочний шоколад.

Перший молочний шоколад з'явився у Швейцарії, після чого швейцарська фірма Nestle завоювала популярність. У 1879 році Рудольф Ліндт з Берна випустив шоколад, що танув у роті. Він винайшов коншування — спосіб повільного нагрівання шоколаду — і став додавати у свою продукцію більше какао олії.

Батьківщиною шоколаду, як і дерева какао, є Центральна та Південна Америка. Індіанці майя, а потім і ацтеки протягом багатьох століть змішували мелені та обсмажені какао-боби з водою, а потім у цю суміш додавали гіркий перець.