Як засвоюється сирий яєчний білок?

Попередні непрямі дослідження показали засвоюваність незбираного яєчного протеїну на рівні 92-97%. В результаті нових досліджень було доведено, що засвоюваність варених яєць становить 91%, а сирих — 50% за 24-годинний період.

Дослідження показали, що варений яєчний білок краще засвоюється. Чим «крутіше» він зварений, тим краще: у сирому яйці ступінь засвоєння становить лише 51%, а у звареному – вже 91%. Яєчний білок — Джерело біотину (вітаміну В7), що впливає на обмін речовин.

Білок сирого яйця сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт та буде корисний тим, хто страждає на проблеми зі шлунком. Сирий яєчний білок можна використовувати для домашніх косметологічних процедур. Він запобігає випаданню волосся, а також бореться із сухою шкірою голови та обличчя.

Купуйте яйця у перевірених місцях від виробників, які можуть забезпечити надійний санітарний контроль. Купуйте свіжі яйця (дивіться на штамп на яйці). Слідкуйте, щоб шкаралупа була ціла, без тріщин. Ретельно мийте яйця (перед тим як їх використовувати) в гарячій воді з милом.