Піддавати на неї можна, можливо. Але якщо бути коректним, то піддавати треба не на піч, а на каміння. Коли температура в сауні не менше 60°, то каміння розпечені настільки, що вода на них відразу ж випаровується, не доходячи до елементів печі.
7. Не перестарайтеся з підливанням води для пари, можна так і пекти залити — тут лазня і закінчиться. 8. Щоб пара була постійно легкою, а не надмірно вологою і важкою, в середньому один окат каміння водою має становити 300-400 мл – середній ковшик.
Вода, пиво, відвари – що краще лити на каміння в лазні
- Ароматичні олії Додавати ефірна олія прямо в кам'янку печей для лазні на дровах не варто. …
- Відвари трав В лазні можна заварювати буркун, материнку, звіробій, кипрей, багно, м'яту. …
- Пиво та квас Для приготування пари деякі використовують продукти бродіння.