Для миття чавунної сковороди не підійдуть ні металева щітка, ні навіть горезвісна "зелена сторона" (абразив) звичайної губки для миття посуду. І тим паче не надумайте використовувати порошкоподібні чистячі або рідкі миючі засоби, так як все це зіпсує покриття сковороди.10 Jan 2017
5 страв, які не можна готувати в чавунної сковороди
- — Продукти, що легко прилипають. чавунну Посуд зазвичай прожарюють і змащують маслом, щоб створити захисний шар. …
- — Продукти з підвищеною кислотністю.
- — Продукти з сильними ароматами — …
- — Делікатна риба — …
- — Зберігання їжі —
Чавунну посуд легко розбити. Однак при сильному механічному впливі або ударі розбити можна навіть чавун!
Догляд за чавунної посудом без покриття:
- У чавунної посуді не можна зберігати їжу.
- Мити чавунне посуд необхідно без використання агресивних абразивних і миючих засобів (це руйнує антипригарний шар, що утворився) тільки вручну без використання посудомийної машини.
- Після миття виріб потрібно добре просушити.