Як довго вимочувати оселедець?

Філе оселедця покладіть у невелику ємність і залийте молоком (500 мл). Поставте ємність у холодильник на 1 година. Вимочування в молоці дозволить забрати зайву сіль з риби і зробить філе ніжнішим.4 Jan 2022

Поліпшити смак купленої оселедця також допоможе поширений і напевно найулюбленіший спосіб — додавання маринованої цибулі. Для цього цибулину очищають, нарізають кільцями або півкільцями. Викладають в емальований посуд, додають цукор, сіль, оцет і, намагаючись не пошкодити кільця, злегка мнуть цибулю руками.

Через три дні оселедець готова, її можна випатрати, почистити, нарізати, укласти в оселедницю. Для слабкого посолу достатньо витримати рибу в розсолі 24 години, для середнього – 36 годин.

Шкода оселедці для організму Солоний оселедець шкідливий для гіпертоніків, оскільки сіль сприяє підвищенню тиску. Не рекомендується її вживання при захворюваннях нирок і хвороб сечового міхура.