Скільки часу Розстоювати хліб?

Рекомендується розстоювати заготовки для здобних виробів 50-100 хв, а заготовки з булочного тіста тієї ж маси — 35-50 хв. Швидше відбувається вистоювання більш вологого та теплого тіста, а також більш викинутого, ніж холодне або моложаве, міцне тісто.

Розстій може тривати від 5 хвилин до 16 годин, залежно від стану тесту, типу хліба та його формули, а також від температури та вологості в приміщенні. У рецептах може бути зазначений ступінь вистоювання: повний або неповний. Як правило, на момент початку випікання хлібне тісто не повинно підніматися на 100%.

120 хвилин Час остаточної вистоювання тіста — Від 20 до 120 хвилин.

Загальне правило у кулінарії — причетне тісто піднімається в теплі, а це означає, що температура в приміщенні має бути 24-30 градусів. У цьому температурному діапазоні час підняття тіста — б'де близько 1-2 годин, найкраще накрити тісто вологою тканиною, щоб воно не висохло.