Що їли селяни влітку?

За хлібом йшли каші: гречана, вівсяна, ячмінна та з полби. Усі вони теж робилися із замоченого та закислого зерна. Здебільшого каші ділилися на два типи за рівнем густоти – «розмазня» та густа. З житнього і пшеничного борошна пекли оладки, шаньги, пампушки, крутили бублики і бублики, робили сушіння, пекли калачі та білий хліб.

Ті хто був багатшим робили сир, олію. Серед селян був поширений овоч ріпа. Його вживали майже щодня. У свята вони їли м'ясо, пили настоянки та алкоголь, створений самостійно.

Основу селянської кухні складали борошняні страви, крупи, картопля, молоко. У повоєнні роки сільські жителі так само рідко могли дозволити собі м'ясо, тому страви в основному були вегетаріанськими.