Чому не можна їсти сухофрукти?

Сухофрукти негативно впливають на ротову порожнину та зуби, після вживання бактерії починають швидше розмножуватися.. На це впливає також великий вміст цукру в продукті; При виразці шлунка вкрай не рекомендується їсти сухофрукти.

А ось спокусливі помело, кумкват, ківі та інші яскраві та красиві сухофрукти не рекомендовані до вживання дієти. Технологія їхньої заготівлі далека від натуральності і передбачає цукор у складі.

Родзинки, журавлина і чорнослив містять багато заліза, вони корисні для людей, які страждають на анемію. Сухофрукти багаті поживними речовинами, такими як вітамін B, мінералами (фосфор і мідь), і ненасиченими жирами, які прискорюють регенерацію клітин крові та гемоглобіну в організмі.

Сухофрукти мають очищувальну дію на кишечник (один чорнослив чого вартий). Вони добре борються з підвищеною кислотністю шлунка, обволікаючи його стінки захисним шаром. А рослинні волокна, якими багаті сухофрукти, нормалізують процеси травлення, покращують перистальтику. кишечника та допомагають при запорах.