Чи можна їсти хурму при хворому шлунку?

У складі хурми низький вміст кислот її цілком можна споживати при виразковій хворобі. Має хороші антибактеріальні властивості. Хурму можна їсти при захворюваннях та розладах шлунково-кишкового тракту.Nov 9, 2019

Хурма покращує роботу серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту та щитовидної залози. Також ця ягода підвищує працездатність, зміцнює імунітет, заспокоює нерви та допомагає при анемії. Однак надмірне вживання може призвести до непрохідності кишківника. Має і сечогінний ефект.

Її не рекомендується є людям з цукровим діабетом, панкреатитом у стадії загострення, а також тим, кого є проблеми з підшлунковою залозою та запори», — наводить слова нутриціолога РІА «Новости». При цьому вона зазначила, що тим, кого немає перелічених захворювань, хурма принесе лише користь.

Не рекомендується вживати фрукти з великим вмістом органічних кислот (гранати, цитрусові, свіжі абрикоси), незрілі чи кислі плоди. У період загострення все фрукти необхідно використовувати лише у протертому вигляді.